Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Cabrito Estonado
Categoria: Cozinha Tradicional Portuguesa

Receita exclusiva de Oleiros, o Cabrito Estonado tem a particularidade de não ser esfolado, mas sim estonado (removendo apenas o que está à “tona”, o pelo).

Mantendo a sua pele – com a qual é assado em forno de lenha – esta mantém-se estaladiça e a sua carne ganha em suculência e sabor.

 

Ver site
imagem representação de vencedor
Castelo Branco
Região
Oleiros
Autarquia
498.660
Consumidores Envolvidos

Estudo de mercado massificado junto de uma amostra representativa da população portuguesa.

Porquê o Cabrito Estonado?

Numa zona de montanha e floresta, pouco propícia à agricultura, as populações antigas perceberam a grande importância da criação de gado caprino para o seu equilíbrio alimentar.

Em Oleiros este sempre foi considerado um prato nobre, fazendo parte das mesas de festa, casamentos, batizados, festas da aldeia e inclusivamente nas celebrações religiosas.

Mais recentemente o Cabrito Estonado tornou-se especialmente valorizado através da criação da Confraria do Cabrito Estonado.